Type and press Enter.

Pimp my Firefox

Driekwart van de websurfers gebruikt nog steeds Internet Explorer. Tja. Het is net Teletekst: voor elke pagina die je wilt openen, ontvouwt zich eerst een nieuw venster. Als je continu meerdere pagina’s open wilt heben staan (eentje voor je nieuwsberichten, eentje voor je hotmail, etc.) dan word je knettergek.
Nou is er ook zoiets als Firefox. Wat eigenlijk alles heeft wat een websurfer nodig heeft. Deze browser blokkeert vrijwel alle irritante pop-ups met reclame, heeft een zoekvenstertje rechtsboven waarmee je rechtstreeks vragen kunt stellen aan Google, en binnen 1 window kun je verschillende webpagina’s op verschillende tabbladen open laten staan. Bovendien is Firefox aanmerkelijk sneller dan Explorer.
Is dat alles? Nee. FF wordt door de internetgemeenschap voorzien van allerlei superhandige extensies, die de browser nog completer maken. Hieronder een opsomming van wat handige hulpmiddelen die Firefox pimpen:
– Google Calendar Notifier: alle afspraken die voor die dag in je Google Calendar staan, worden door deze extensie automatisch weergegeven.
– Online Games Toobar: rechtstreeks vanuit je browser eindeloos spelletjes spelen, inclusief Pacman…
– Forecastfox: het weerbericht voor jouw woonplaats
– Colorful tabs: heeft de verschillende tabbladen een vrolijk kleurtje
– Morning Coffee: met 1 druk op de knop open je alle pagina’s die je sowieso elke ochtend meteen opent
– Torrent Search Toolbar: makkelijk zoeken naar torrents van films, games en andere sofware
Wie hier klikt, kan de extensies zoeken en installeren. Dus ben niet eigenwijs en stap over naar Firefox.