Type and press Enter.

Filmpjes

Dat het surprise-deel van deze site eindelijk weer is vernieuwd, heeft iedereen natuurlijk al lang gezien. Ik heb een maandje overgeslagen, vanwege het kopen van het huis, maar vanaf nu hoop ik het weblog weer wat regelmatiger te onderhouden.
Met stomme berichtjes bijvoorbeeld over films. Het artistieke hoogtepunt van de afgelopen week: Crash, een film die draait om de levens van vele verschillende mensen, die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben maar via een crash toch in elkaars levens ingrijpen. Het doet een beetje aan Magnolia denken, al zit Crash beter in elkaar en is het een fascinerend portret van Los Angeles en de spanningen tussen alle bevolkingsgroepen daar. Voor iedereen die ooit in LA is geweest erg herkenbaar.
De andere twee bezochte films hadden gemeenschappelijk dat Ralph Fiennes er prachtige rollen in speelde. Met zijn karakter in The Constant Gardener, een verfilming van een thriller van John Le Carre, maakt hij veel kans op een Oscar. Het type film (oudere professor wordt verliefd op maatschappelijk bewuste studente en samen gaan ze naar Afrika) valt meestal erg goed bij de leden van de Academy.
In de andere rolprent speelt Fiennes de rol van Lord Voldemort. Inderdaad, Harry Potter and the Goblet of Fire is uit in de bioscopen. Als je het aan mij vraagt de beste Potter-film tot nu toe. Snelle verhaallijn, goede mix van humor, actie en griezelen. Kijken dus!