Type and press Enter.

Hoerenbuurt van Hamburg

Het was de afgelopen dagen hektisch en dat zal het nog wel even blijven. Vrijdagochtend naar Hamburg gereden, naar Sankt Pauli om precies te zijn. Die havenbuurt is al decennialang bekend vanwege de Reeperbahn en omliggende straten. Ooit verpauperd, inmiddels redelijk opgeknapt, maar nog steeds vol met het ene na het andere hoerenkot.
Prachtige plek inderdaad voor een van de meest linkse voetbalclubs van Duitsland. Een verzamelplaats van studenten, kunstenaars, journalisten, punks, werklozen, leernichten, noem maar op. Een club die speelt in een stadion dat op instorten staat, maar waar de sfeer ouderwets intens is. Een mooi onderwerp voor een reportage, die morgen geschreven moet worden en binnenkort in de krant staat.

Gisteren op de terugweg met mama (die van voetbal houdt) naar Borussia Monchengladbach tegen Hertha BSC Berlin geweest, in een uitverkocht stadion. Totaal andere entourage, in een hypermoderne arena met 53400 mensen, maar ook tof.
En nu is het dus zondagmorgen. Net een review van Nine Inch Nails geschreven. Zometeen voor het werk naar ADO Den Haag tegen NAC, daarna naar een hopelijk erg tof concert van I Am Kloot in Nighttown in Rotterdam. Morgen dus de reportage schrijven, plus wat over NAC. En dan dinsdagochtend het vliegtuig in, richting Klagenfurt en Ljubljana. Pas daar wordt het weer rustig… hopelijk.