Type and press Enter.

Conditional tickets

Foto Bas TimmersJa, ik beloof dat het een van de laatste berichten is over de hele kaartjesheisa rond het WK. Nog een paar daagjes en dan is het Rock Werchter en verhuizen, dus dan heb ik niet eens tijd om naar Duitsland te reizen.
Maar morgen is het dus weer raak. En dat is behoorlijk onverwacht. Eigenlijk zouden Iztok en ik vandaag in etappes richting Neurenberg vertrekken en zou ik daar zondag de wedstrijd Nederland – Portugal bekijken. En ik zal nog steeds in het Frankenstadion zitten. Alleen niet na een relaxte reis langs de Rijn.
Vanochtend kreeg ik namelijk nog een mail van de FIFA. We hadden ons ooit ingeschreven voor zogenaamde conditional tickets. Daarmee kom je op een soort wachtlijst als er kaartjes terug komen. Het leek ons wel leuk om naar Nederland – Argentinie te gaan, wat niet lukte. En we schreven ons in voor de beide achtste finales waarin Oranje terecht zou kunnen komen.
Precies 38 uur voor Argentinie – Mexico in Leipzig kregen we dus bericht van de FIFA. Dat we twee kaartjes hebben voor die wedstrijd. Nee, die kunnen niet geannuleerd worden. Nou is het ook een prachtige pot, schitterend affiche. Het betekent alleen wel dat we voor de tweede keer de 650 kilometer naar Leipzig af mogen leggen. Morgen zitten ik en een vriend dus in de auto. En zondag rijden we vroeg door naar Neurenberg. En dan heb ik dinsdag misschien nog via-via kaartjes voor Brazilie tegen Ghana. Ja, een beetje te gek is het wel aan het worden… maar wel leuk!

p.s. de fotootjes staan inmiddels online