Type and press Enter.

De toekomst van de krant (4)

Resteert dus de vraag wat een krant nog meer moet gaan doen in de toekomst. Internet, Leon Krijnen zal het als webredacteur graag horen, moet daarbij centraal staan. Samen met televisie, al zullen die twee media steeds verder samensmelten.Van oudsher is de krant een platform. Voor meningsuiting. Voor het verkondigen van nieuws. Het zou weer een platform moeten worden op internet. De kracht van de krant en van een redactie is om in het overweldigende aanbod van het wereldwijde web overzicht aan te brengen. Ze zal dus niet in de achterhoede, maar in de voorhoede moeten gaan lopen.
Maak voor iedere abonnee een persoonlijke startpagina. Met de mogelijkheid gratis te sms’en. Mail te ontvangen en versturen. Waar de persoonlijke favoriete webpagina’s in zitten. Waar ze via rss feeds op de hoogte gebracht worden van het voor hun belangrijke nieuws. Ook uit de eigen elektronische krant. Bied ook multimediale content aan, videofragmenten dus. En er zijn nog veel meer dingen te bedenken.
Het probleem is dat de concurrentie op dit gebied moordend is. Dat consumenten niet snel geneigd zullen zijn veel voor dit nieuws te betalen. Aan de andere kant hoeft het brengen van dit nieuws ook niet waanzinnig veel te kosten. Het worden dus mooie, maar spannende tijden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.