Type and press Enter.

Velvet Revolver – Contraband

Velvet Revolver mag zich met recht een supergroep noemen: het vijftal is een combinatie van de zanger van Stone Temple Pilots (Scott Weiland) en Guns N Roses (gitarist Slash, bassist Duff McKagan en drummer Matt Sorum), aangevuld met gitarist Dave Kushner. Mannen die, naar eigen zeggen, eindelijk weer eens plezier wilden hebben in muziek maken. En het moet gezegd: van debuutplaat Contraband druipt in elk geval het spelplezier af.
De heren rocken bijna een uur ouderwets. Dat wil zeggen: vooral tussen ronkende blues en stonerrock in. Compromisloos en ongecompliceerd. Velvet Revolver geneert zich zelfs niet om terug te grijpen naar de grunge van begin jaren negentig: single Slither lijkt rechtstreeks gejat van wijlen Alice In Chains. Ook de gouwe ouwe meeslepende ballad is terug (afsluiter Loving The Alien).
Eigenlijk is Velvet Revolver één groot rock-n-roll-cliché: zanger Scott Weiland kampt nog steeds met drugsproblemen, de andere bandleden hadden of hebben te maken met drank- en dopeverslaving en hebben continu mooie blonde dames om zich heen hangen. Maar ondertussen maken ze wel vakkundige, melodieuze, misschien wat ouderwetse rock. In elk geval klinkt het een stuk ge?nspireerder en beter dan die andere supergroep, Audioslave. Aan de andere kant is na het beluisteren van Velvet Revolver ook duidelijk dat Axl Rose uiteindelijk het échte genie was in Guns N Roses en niet gitarist Slash.