Type and press Enter.

Damien Rice

Het gebeurt niet meer vaak dat een plaat via mond-op-mond-reclame vanuit het niets, zonder marketinginspanningen, steeds beter verkocht wordt. Het lukte Damien Rice vier jaar geleden met 0.
Zijn nieuwste (tweede) werkje heet 9. Nog steeds is zijn stem lijzig, op de minimale melodieën, geschilderd door akoestische gitaren. De vrouwelijke assistentie zorgt, beter dan op de voorganger, voor de broodnodige afwisseling. Maar nog meer gebeurt dat vanwege de twee harde nummers, die de luisteraar niet alleen bij de les houden maar ook nog eens in hun hoofden kruipen. Sterke opvolger dus, die door 3FM tot megahit werd bestempeld. Daarmee is Damien Rice gelukkig niet tot mainstream verworden, maar het is wel fantastisch dat zo’n muziek op deze manier nog een publiek weet te vinden.