Type and press Enter.

Merry Pierce – Beach, blanket, bingo

Wat doe je als je op televisie een mooie Francaise ziet tennissen? Juist, dan noem je je bandje Merry Pierce. Alhoewel, bandje: eigenlijk is het een eenmansproject van de Gelderse muzikant Jarno Volman. De 26-jarige student muziektechnologie nam in zijn slaapkamer alle partijen op een zestien-sporen-recorder op, om pas in de studio de zaakjes te perfectioneren onder leiding van de veelgevraagde producer JB Meyers (onder andere bekend van zijn werk voor De Dijk).
Met de muziek van de Amsterdammers heeft Merry Pierce echter weinig van doen. De net verschenen debuutplaat Beach, Blanket, Bingo sluit veel meer aan bij bekende Amerikaanse thuisknutselaars als Beck, Guided By Voices en vooral Sparklehorse. Dat betekent dus relaxte, lo-fi aandoende popnummers met af en toe een krakend elektrisch gitaargeluidje. Dat levert soms sprankelende en oorspronkelijke popliedjes op, onder andere in de stevige opener Sinas en in Moodswing. Zelden iemand zo mooi en breekbaar ‘I lost my virginity yesterday’ horen zingen. Die zoetgevooisde stem van Volman doet de verveling echter ook net zo vaak toeslaan, waardoor Beach, Blanket, Bingo voorlopig in de ‘net niet’-bak komt te staan.