Type and press Enter.

Rocking hard is the best revenge

Wat maakten ze de laatste jaren vervelende platen. Alleen op het podium kwam R.E.M. nog wel eens tot leven, al was het laatste bezoek aan Ahoy ook niet bepaald overtuigend.
Gelukkig zagen de overgebleven drie leden zelf ook in dat het zo niet verder kon. De gierende gitaren kwamen weer uit de kast om de broodnodige energie in de band te pompen. En het resultaat, Accelerate, is eindelijk weer eens de moeite waard om naar te luisteren.
R.E.M. klinkt weer puntig en onontkoombaar. Zeg maar gerust: verslavend. Accelerate is zo’n album dat steeds dieper in je onderbewustzijn komt, om er nooit meer weg te raken. Na een eerste luisterbeurt denk je ‘best aardig’. Na een keer of tien zing je de meeste nummers mee.
Het openingstrio (Living Well Is The Best Revenge, het bijtende Man-Sized Wreath en de single Supernatural Superserious) zet de toon. Stevig maar radiovriendelijk, poppy maar intelligent genoeg. Daarna gaat de voet regelmatig van het gaspedaal, maar na twaalf songs in iets meer dan dertig minuten weet je: R.E.M. is nog niet dood. Dat belooft veel voor de zomeroptredens.