Type and press Enter.

Ongelooflijk

Stiekem, ja stiekem, is het natuurlijk hartstikke leuk om tekenfilms te kijken. Ook voor volwassenen, ja. Mikten films als The Lion King nog nadrukkelijk op kinderen, tegenwoordig zitten de bioscopen ook vol met mama’s en papa’s en dat is niet omdat ze met hun koters meemoeten. Films als Shrek of Monsters Inc zijn gewoon een genot om te zien.
Dat komt vooral door Pixar, dat er met nieuwe technieken in slaagt tekenfilms haast als echte acteurs te laten bewegen en kijken. De studio was verantwoordelijk voor Finding Nemo en de animaties begonnen zo verdraaid realistisch te worden, dat regisseur Andrew Stanton de tekenartiesten moest vertellen dat de hoofdrolspelers in The Incredibles wel cartoonfiguren moesten blijven.
De enorm sterke vader Bob was ooit een gevierde superheld, maar na een mediahetze moesten hij en zijn gezin (met onder andere vrouw en superheldin Elastigirl) onderduiken in een gewone woonwijk. Vijftien jaar lang vertoont Bob stiekem en incidenteel zijn kunsten. Totdat de nood heel hoog wordt en hij als Mr. Incredible wel moet ingrijpen.
Twee uur duurt het spektakel, erg lang voor een tekenfilm. Maar The Incredibles is vooral een echte speelfilm, met cartoonfiguren die echte gevoelens hebben en superhelden die hun zwakheden niet altijd kunnen verbloemen. Ironisch, boeiend, innovatief en hartverwarmend: The Incredibles is alles ineen. Een must voor kinderen en voor volwassenen.