Type and press Enter.

Topfotografie in New York City

Alles wat je hartje begeert, maar in zulke hoeveelheden dat je er eigenlijk geen behoefte meer aan hebt. Dat is New York voor mij. Een hypermetropool, waar je in Manhattan geen andere keus hebt dan proberen te blijven drijven in het waanzinnige tempo.
Een maandje geleden was ik er enkele dagen. De foto’s staan bij de fotoalbums. Maar van sommige plekken heb ik geen plaatjes geschoten. Van het International Center for Photography bijvoorbeeld, om de hoek bij Times Square. Een klein museum, maar wie daar hangt behoort tot de internationale top.
Er hing een expositie van Elliott Erwitt. De Amerikaan maakt soms wat gladde fotografie, heel erg mooi, ver van de dagelijkse realiteit. Maar hij deed naast commercieel ook wat rauwer, documentair werk. Surprise van de maand juni op deze site, dus.