Type and press Enter.

Diginews 48: een journalist als merk

Voetballers zijn tegenwoordig supersterren. Tv-presentatoren zijn supersterren (neem nou de news anchors in Amerika, of Philip Freriks in Nederland). Waarom zouden journalisten dan geen ster kunnen worden???

Nog steeds hebben sommige verslaggevers last van valse bescheidenheid. Nieuws moet objectief zijn, hetzelfde ongeacht wie het schrijft, klinkt het dan. Een loffelijk streven, maar objectiviteit bestaat niet.?
Op het web verdien je vaak een reputatie door de kwaliteit van wat je schrijft. Bij krantenjournalisten is dat niet anders. Paul Onkenhout en Hugo Borst zijn begrippen in de sportverslaggeving. Waarom daar niks mee doen??

?Juist het web, dat nieuws persoonlijker maakt, biedt daarvoor immense mogelijkheden. Bouw een band op met je lezers. Voeg een biografie toe. Een lijst van andere artikelen van dezelfde auteur. Een twitter-feed waar die verslaggever nu mee bezig is. Voeg video’s van hem toe. Geef bezoekers de mogelijkheid vragen te stellen. Maak, kortom, een journalist tot merk. Geen nieuwsmedium dat zoveel sterke merken in huis heeft dan een krant.