Type and press Enter.

Hassan en Hoessein

Foto's Martijn van de Griendt

Je denkt even verdwaald te zijn. Naar een site van twee tieners die als grap een site met eigen, kinderachtige tekeningen hebben opgezet. Maar de pagina van Hassan en Hoessein gaat toch net een beetje dieper. Veel dieper. Dankzij fotograaf Martijn van de Griendt.
Van de Griendt is een fotograaf die inmiddels de toevoeging ‘talentvol’ wel ontstegen is. Hij maakte prachtige portretten van onder andere Eminem, Suede-zanger Brett Anderson en Brian Molko van Placebo. Maar Van de Griendt maakt ook veel reportages, vaak over gewone jongeren.
Zo volgde hij jarenlang zijn buurjongetjes Hassan en Hoessein in Utrecht. De zoontjes van een Nederlandse vader en een Marokkaanse moeder staan model voor de problemen waar veel allochtonen mee kampen in hun jeugd. De fotograaf legde het vast in een prachtig boek. Het duo heeft inmiddels ook een eigen site en naar verluidt volgt Van de Griendt de jongens nog steeds. Zoek het boek eens op (ISBN10: 9053304363) en bekijk zijn pagina ook om zijn andere werk te bewonderen.