Type and press Enter.

Sölve Sundsbö en de kunst van manipulatie

Interessante expositie was het, over 100 jaar modefotografie in de C|O Gallery in Berlijn. Nou ja, feitelijk was het een overzicht van publicaties in de bladen van Condé Nast, Vogue voorop. Van Man Ray tot Helmut Newton en verder, zeg maar.

Met name dat ‘verder’ was interessant. Want in het meer recentere werk zag je dat fotografen zich meer vrijheden gunden. Sölve Sundsbö was daarbij een van de meest interessante namen. Door zijn foto’s (deels) digitaal te bewerken, vervaagt bij hem het verschil tussen realiteit en fictie. Dat is bij modefotografie sowieso natuurlijk dun, in de plastic wereld van glamour.

Maar Sundsbö doet daar niet geheimzinnig over, hij vergroot dat alleen maar. Ubergestyleerd is zijn werk vaak. Maar ook kleurrijk, prikkelend en afwijkend. Gladde pop. Daarom is hij de surprise van de maand oktober geweest op deze site!