Type and press Enter.

Diginews 52: foneshow en de podcastflop

Bij een van de tientallen conferenties die er zijn over online journalistiek prezen ze Foneshow aan, las ik in mijn rss reader. Het is een soort sms-service, waarbij je moet bellen bij bijvoorbeeld breaking news naar het in de sms vermelde nummer. Vervolgens krijg je in een soort radio-item het nieuws te horen, al zijn er ook ellenlange zendingen te beluisteren.

Wie gaat zoiets nou in godsnaam gebruiken? Je hebt te maken met de kosten van het bellen. Je hebt te maken met podcasts, die gratis zijn. Podcasts zijn niet eens populair meer. Het is nog net geen flop geworden, maar tegenwoordig luisteren we wel streamend naar audio. Internet als de nieuwe radio. Exit podcast, grotendeels.
Wat moet ik met Foneshow? Bij echt brekend nieuws wil ik inderdaad een sms. En dan ga ik als een razende online. Op mijn mobiel of pc. Bovendien kun je brekend nieuws tegenwoordig ook nog op andere kanalen (mail en Twitter) krijgen. Weer zo’n overbodige applicatie dus. Dit weekend zit ik op de European Conference for Investigative Journalists. Hopelijk verrassen ze daar wel met een aantal nieuwe en nuttige tools?