Type and press Enter.

Nieuwe tempel van het voetbal

Wie ooit in Valencia is geweest, zal niet alleen gefascineerd zijn door de fantastische gebouwen van architect Santiago Calatrava (zie het menu met surprises). Ook Mestalla, het stadion van de voetbaltrots Valencia CF, is imponerend.
De oude arena staat vlakbij het centrum, tussen de flats, met tribunes bovenop het veld. Twee jaar geleden kon ik helaas slechts de buitenkant bewonderen, komend voorjaar hoop ik ook de binnenkant te beleven. Net op tijd, want in de stad zijn plannen gesmeed om in 2007 met nieuwbouw te beginnen. De gemeente koopt dan de grond van het huidige stadion voor woningbouw, met de opbrengst kan de club een futuristisch nieuw gebouw weg zetten. Voor 75.000 toeschouwers. Met vier grote glazen facades, de verschillende delen van de stad representerend. En die vier stukken worden doorkliefd door een streep, die de Turia moet voorstellen. En dat is de rivier die dwars door de stad liep, tot de overstroming enkele decennia geleden.
Klint het fascinerend? Bekijk dan ook eens de video!