Type and press Enter.

Nieuwe modernen uit Brazilië

Toen Oscar Niemeyer in december 2012 overleed, ging er een schok door de architectuurwereld. Weinig architecten slaagden er zo in hun stempel te drukken op een tijdperk in hun land als de Braziliaan.

Maar met de WK voetbal en de Olympische Spelen in aantocht, drijft het land nu voort op een ongekende bouwgolf. Niet alleen stadions, maar ook veel infrastructuur was aan vernieuwing en uitbreiding toe. Daarom dacht het architectuurmuseum in Frankfurt dat het een mooi moment was om nieuw talent uit het land te belichten.
Carla Juacaba viel me het meest op. Vanwege de helderheid en gedurfdheid van haar ontwerpen, waarbij ze allerlei materialen combineert en nog geen eigen stijl heeft gevonden. Onvoorspelbaar, zoals ik het graag zien mag. Daarom was ze de surprise van de maand februari op deze site.