Type and press Enter.

De benedenburen verbouwen

Inderdaad, de benedenburen verbouwen. Het betekent dat de boor haast de ramen uit de sponningen doet trillen. Het is hier af en toe net een doorgangshuis: continu zie je verhuiswagens. Komt doordat hier overwegend jonge mensen wonen, die het appartement als een opstapje zien naar een eigen woning.
Dat was het voor mij ook, destijds in september 1999. Nu zit ik nog steeds hier. Nee, je hoeft geen medelijden te hebben. Ik zit hier prima, op een steenworp afstand van het Tilburgse centrum. Alleen heb ik het nooit helemaal naar mijn wensen ingericht, want ja: ik kon toch elk moment weg gaan.
Zo is het zes jaar later dus nog steeds. Ik ben onderhand een van de langstzittenden in dit complex. En hoe lang ik nog blijf? Geen idee. Eerst gezond blijven, de rest komt op de tweede plaats. Al orienteer ook ik me natuurlijk op de toekomst.
De maand juni wordt buitengewoon druk. Concerten van U2, Billy Corgan en het aloude Rock Werchter staan op het programma. Bezoekjes aan de Confederations Cup en het WK Onder 20 (voor de niet-kenners: het gaat in beide gevallen om voetbal). Verder is het wel vrij rustig, de voetbalcompetitie ligt even stil.
Tijd genoeg dus om aan mijn Nokia 9300 te wennen. Dat is het nadeel van stukjes schrijven in dit weblog: toen ik mijn visie op de toekomst van de krant beschreef, stond er ook ergens een regel dat de papieren agenda er maar eens uit moest bij mij aan het eind van het jaar. Maar goed, als zoiets eenmaal in mijn hoofd zit moet ik er meteen mee aan de slag. Dus hopelijk voldoet de nieuwe gsm, een combinatie van telefoon en mini-computer, aan alle wensen. Daarover binnenkort ongetwijfeld meer.
Afgelopen weekend de nieuwe platen van Oasis en Kane gekregen. De laatste viel wat tegen, de eerste viel erg mee. Op de site van Coldplay is ook hun nieuwe plaat al te beluisteren, die op 5 juni uit komt. Erg benieuwd. Bedenk me nu dat ik ook die band ga zien, half juni in Keulen. Rond die tijd maakt ook Depeche Mode de plannen bekend voor hun nieuwe wereldtour. Muzikaal zijn ze misschien niet altijd meer relevant, maar live geven ze nog steeds een enorme show weg.