Type and press Enter.

U2 en geen U2

Een fles wijn, of in elk geval een halve, wil nog wel eens wonderen doen. Bizar. Maandenlang zong het rond op internet. Vertelde U2-manager Paul Mc Guinness het. En waren er op Sky Radio en via het AD zelfs kaartjes voor te winnen: de tourstart van de vier Ieren, die op 1 maart in Miami plaats zou vinden. Nou, dat was de vorige keer (in 2001) heel best bevallen, dus waarom niet nog een keer?
Dus hoppakee, eind december alvast de vliegtickets geboekt, zonder annuleringsverzekering. Jazeker, u voelt hem al aankomen. Woensdag al ruikte ik onraad, toen iemand van het pr-bureau van U2 me vertelde dat de tourstart zeker niet in Miami zou gaan zijn. Jaja, dacht ik toen: die wil gewoon niks bevestigen tot u2.com een officiële aankondiging doet.
Helaas. De aankondiging van de tour is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vanwege ziekte in familiekringen. Volkomen legitiem overigens. Maar de vraag is of de tour überhaupt nog doorgaat, of de start nog in Miami zal zijn of dat het circus op 28 maart in Las Vegas of Los Angeles van start gaat. Zucht. Afwachten dus, al schijnt de laatste optie de meest waarschijnlijke te zijn en kost het me een hoop geld en moeite om de vluchten om te boeken. Later meer.

Zit nu dus met een glaasje wijn achter de pc. Morgenavond richting Amsterdam, dan zaterdagochtend met NAC richting Portugal voor het trainingskamp. Voor degenen die het niet weten: ik volg als sportverslaggever NAC. Dus acht daagjes naar Albufeira, waar het nu niet al te warm schijnt te zijn. Nou goed, dat zien we wel weer en ik laat het ongetwijfeld met een berichtje vanuit zuid-Portugal weten. Proost!