Type and press Enter.

JJ72 en eigen radiostation

Voelt het wel aan als nieuwjaar? Goede vraag, al moet ik het zelf zeggen. Eigenlijk was oud op nieuw amper meer dan een goed feestje op een vrijdagavond. Om drie uur naar bed (ja, ik begin langzaam oud te worden), de dag erna gewoon op staan. Het enige vreemde is dat op de zaterdag geen winkels open zijn. Maar dat probleem is aan het eind dit jaar ook verholpen: dan valt oud op nieuw op zaterdagavond.
Anyway: uiteraard allemaal het allerbeste voor het nieuwe jaar. Ben zelf het jaar begonnen met het opzetten van een radiostation. Technisch gaat dat heel simpel, je hebt alleen WinAmp nodig en wat software van Shoutcast, kwartiertje knutselen en je eigen server is een radiostation. Niet dat er ooit iemand zal luisteren, ik weet het, maar toch… Ik zal uiteraard laten weten wanneer mijn draaitafelkunsten op het wereldwijde web te beluisteren zijn. Voor de mensen die zelf ook zo’n station willen gaan draaien: check out de pagina van Pieter de Ruijter voor nadere uitleg.
Wat nieuws uit muziekland: JJ72 brengt eindelijk een nieuwe plaat uit. Het Ierse trio dreigde in de vergetelheid te raken na het geflopte tweede album. Maar ik denk nog steeds dat de band de potentie heeft om Smashing Pumpkins-achtige hoogten te bereiken. Over die pompenen gesproken: Billy Corgan heeft zijn nieuwe plaat bijna af (release in de lente), drummer Jimmy Chamberlin brengt in januari zijn debuutplaat uit. Dan valt ook de nieuwe Bonnie Prince Billy te verwachten, een reviewexemplaar van die plaat ligt al bij mij thuis dus binnenkort al een recensie. Net als van de geweldige films The Incredibles en Ae Fond Kiss die ik rond de kerstdagen gezien heb. Goed, moet gaan werken, tot de volgende keer!