Type and press Enter.

Son, Ambulance – Key

Ineens stopt het nummer, als een orgasme die tot ontlading komt. Zeven minuten werkt het nummer naar een climax toe. Niet voor niets heet het Sex in C Minor, dat na alle opgebouwde spanning uiteraard gevolgd wordt door het relaxte C Minor Interlude.
Het nummertje is afkomstig van Key, pas de tweede volwaardige plaat van Son, Ambulance en de eerste die in Europa wordt uitgebracht. Eigenlijk is het een soloproject van Joe Knapp, een tamelijk getalenteerd schrijver van onconventionele songs. Omdat ze voortdrijven op repeterende thema’s, vaak zonder een echt goed refrein. Vreemd genoeg is het juist de kracht van Son, Ambulance, omdat het de luisteraar helpt weg te dromen. Soms klinkt de rond Knapp geformeerde band naar Will Oldham, maar vaker doet het denken aan het iets stevigere Sophia.
Die groep schreef vorig jaar een prachtige soundtrack bij de herfst. Beetje depressief soms, een enkele keer sfeervol aangekleed met accordeon of viool. Slechts in Glitter Angel gaat het even helemaal mis, maar beter één enorme uitglijder dan een heel album vol slechte ideeën. En als Knapp aan het eind zingt ‘All my life I dreamt of a beautiful girl, and it all came true’ weet je dat het uiteindelijk ook met het album Key wel goed komt.