Type and press Enter.

De jeugd van tegenwoordig volgens Michael en Rico

Je bent steeds net te laat. Als de iPad aan de linkerkant een intrigerend beeld laat zien en je loopt erheen, schuift de slideshow snel verder. En is er weer iets ander spannends te zien op een van de andere pads. Het is desoriënterend, een soort information overlaad, al die foto’s van jonge gezichten, die wisselen van schoonheid tot onzekerheid en ongekanaliseerde energie.

Die ene donkere ruimte tijdens de tentoonstelling State of the Art Photography, de afgelopen maanden in het NRW Forum in Düsseldorf, was met afstand de spannendste van de expositie. Het overzicht van jonge, talentvolle fotografen miste een eenduidige thematiek en was dus erg afhankelijk van de kwaliteit van de individuele kunstenaars.
Rico Scagliola en Michael Meier, die samen studeerden van 2006 tot 2010 in Zürich, sprongen er dus uit. De afgelopen twee jaar fotografeerden ze jongeren in hun eigen leefwereld. Dat leverde een enorme hoeveelheid directe, onthullend eerlijke plaatjes op. Altijd met een onderstroom van seksualiteit, een van de fascinaties van het duo, als je hun andere werk bekijkt. Surprise van de maand april dus, deze belofte voor de toekomst.