Type and press Enter.

Prachtig urbanisme van NL Architects

NL Architects

NL ArchitectsEerst maar een bekentenis: ik weet niet heel veel van architectuur. Ik heb er veel van gezien, en wat van gelezen, maar ik heb er overduidelijk nooit voor gestudeerd. Dus noem ik de prachtige creaties van NL Architects maar urbanisme, omdat ze zo modern ogen.

De surprise van de maand februari heeft een lange staat van dienst. De creatie op de afbeelding stamt van rond 2000 in Amsterdam, een rechthoekig bouwblok zoals we er zoveel hebben in Nederland. NL Architects maakte een (hier niet zichtbare) doorsnede die fungeert als toegang tot de tien stadsvilla’s. Door te spelen met de hoogte ontstonden golvende dakterrassen en werd uiteindelijk elke woning net even iets anders.
Net zo gewaagd en hypermodern is de nieuwe cross-verzaal, die momenteel in Utrecht wordt gebouwd als onderdeel van het nieuwe Muziekpaleis. Het is bijna science-fiction wat de Amsterdamse architecten daar creëren. Hoog tijd dus dat ze in het illustere tijdje met surprises kwamen!