Type and press Enter.

Bloc Party is precies goed voor Paradiso

Foto UnderdutchskiesHet is vaak geen goed teken als een opkomende band grote zalen verruilt voor kleinere clubs. Maar in het geval van Bloc Party is het een goede keus.

In 2007 speelden de Britten nog in de verschrikkelijke bierhal in Amsterdam Zuidoost, naast de Arena. Deze ronde kozen ze voor twee avonden in Paradiso. Twee keer uitverkocht, dus die bierhal was waarschijnlijk ook wel volgelopen.

Spannend
Het leek vooral een bewuste keus van een groep die het voor zichzelf leuk en spannend wil houden. Hun laatste plaat Intimacy leek niet overdreven veel op voorganger A Weekend In The City. Percussieve elementen en elektronica overheersen het eerste deel van die plaat, en in Paradiso was dat niet anders.
Daarmee plaatst Bloc Party zich ver buiten de hedendaagse golf van vrolijke Britse meezingbands als Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand. Het kwartet heeft een eigen geluid gecreëerd. Zelden liedjes met kop en staart. Wel eclectisch en soms met fijne, eenregelige slogans. Wat dat betreft was Mercury het hoogtepunt van de donderdagavond: zanger Okereke die zichzelf samplede.

Metronomisch strak
Maar even toegankelijk is dat niet. Het leent zich niet voor heel grote hallen, de metronomisch strakke Boc Party-sound. Paradiso was precies goed. Houden zo, jongens, blijven experimenteren op plaat en lekker elke paar jaar langs blijven komen.