Type and press Enter.

Een scheiding door kinderogen

Er komt een moment in je leven waarin je volwassener wordt dan de volwassenen om je heen. Tommi is pas 11, maar vaak veel verstandiger dan de ouders om hem heen in Anche libero va bene.
De debuutfilm van Kim Rossi Stuart, die zelf ook een van de hoofdrollen speelt, dateert al van 2006. Maar het zou onterecht zijn om hem links te laten liggen in de videotheek. Het verhaal van de alleenstaande vader (Rossi Stuart) die het met zijn twee kinderen moet proberen te redden, is pijnlijk herkenbaar voor velen. Moeder ging er plots vandoor, ‘omdat ze een kut heeft die nooit genoeg krijgt’, zoals pa het nogal plastisch uitdrukt. Labiele mama komt halverwege net zo onverwacht terug, om vader ook weer net zo vlot de bons te geven.
Dat had zoontje Tommi al lang aan zien komen. Hij voelde het, bekeek de taferelen tussen zijn ouders hoofdschuddend. Probeerde om zijn moeder weer liefde te geven. Tegen beter weten in. Ook zijn vader bekijkt hij meewarig: ondanks de financiële problemen slaagt die erin om een lucratieve freelance klus te verknallen door zijn eigenwijsheid en opvliegendheid. Tegelijkertijd is pa af en toe vertederend met zijn kinderen. Ach, we zijn allemaal maar mensen met onze mooie kanten en onze zwakheden, lijkt Rossi Stuart te willen zeggen. Tommi lijkt het, ondanks zijn 11 jaar, helemaal te begrijpen.