Type and press Enter.

Sunset Rubdown is de nieuwe Arcade Fire

Spencer Krug ziet er uit alsof hij amper 20 is, net als de rest van zijn band Sunset Rubdown trouwens. Maar op het moment dat de zanger/pianist zijn mond open trekt, is van jeugdigheid geen sprake meer. Getormenteerd zingt hij over het leven in al zijn facetten, vooral de donkere aspecten ervan. Het is niet de enige gelijkenis met Arcade Fire.
Een belangrijk verschil is er wel: Krug is geboren in 1977, zijn Canadese landgenoten die de laatste jaren wereldfaam verwierven wat jonger. Maar het geëxalteerde, semi-religieuze in hun muziek hebben ze gemeen. Kale drums, geen klassieke songstructuren, wel zwaar aangezette toetsenpartijen en repeterende motiefjes: het zou familie kunnen zijn.
Gelukkig brak al vrij snel vorige week in Ekko, Utrecht bij één van de bandleden een gitaarsnaar. Krug loste het op door op piano solo een liedje te spelen. Toen bleek hoe rijk de muziek is, hoe krachtig ook. Eigenlijk heeft de band alleen een goede producer nodig. Eentje die de compositorische rijkdom fileert en het aantal ideeën in één nummer weet te beperken. Minder ideeën, meer variatie, en Sunset Rubdown kan de concurrentiestrijd met Arcade Fire winnen.

Spencer Krug op Wikipedia
Sunset Rubdown op MySpace

One comment

  1. […] eerder dit jaar kwam onder de noemer ‘Le Guess Who presents’ bijvoorbeeld al het fijne Sunset Rubdown naar […]

Comments are closed.