Type and press Enter.

Spoorboekje voor concerten

Entree Lowlands - Foto Bas TimmersJammer dat er geen goede digitale camera’s bestonden in 1995. Mijn eerste Lowlands is daardoor een collectie van vage herinneringen geworden. Het terrein was maar half zo groot, 25.000 toeschouwers pasten er op. Het was de eerste uitverkochte editie sinds de start in 1993. En de mix van wel drie (!!!) podia en een bioscoop plus straattheater was in die tijd wel heel ongewoon. Net als het feit dat het evenement drie dagen duurde.
Een echt spoorboekje was in die tijd niet nodig. Nu is dat ondenkbaar: de wirwar van vijf verschillende podia, plus bioscoop plus theater plus nog meer ongein is anders niet meer te overzien. Iedereen kookt zijn eigen Lowlands-menu. Via de gsm houden we vrienden op de hoogte waar we waren, zijn en naartoe gaan. Hoe deden we dat in 1995? Geen idee.
Maar goed, de invasie van Flevoland begint vandaag dus. Een korte invasie, want nu Werchter vier dagen duurt is Lowlands ineens erg kort. Hoe het menu er voor de komende dagen uit ziet, staat nog niet helemaal vast. Het leukste zijn altijd de verrassingen. Maar voor wie het echt wil weten: Basement Jaxx (tegelijkertijd met The Killers, yes, that hurts), Nine Inch Nails, C-Mon & Kypski en Goose zullen zeer waarschijnlijk bezocht worden. Dus wellicht tot ziens?