Type and press Enter.

Back home

Een vreemde gedachte, amper dertig uur geleden zat ik nog naar U2 te kijken en te luisteren in Los Angeles. Om daarmee te beginnen: de setlist was weer compleet anders dan de vorige keer. Nog nooit in de historie wisselde de band zo vaak van repertoire. Al is negentig procent van de liedjes hetzelfde, de volgorde verschilt per avond enorm.
Los Angeles was mijn derde en voorlopig laatste show. Erg cool dat ze op een van de belangrijkste avonden van de tour doodleuk onbekend werk speelden, net als op de openingsavond in San Diego. Het publiek in LA wist niet wat ervan te denken, maar de jongens hadden er zichtbaar veel plezier in. Al lijkt het alsof de band nog steeds met de handrem erop speelt. Of dat komt door de ziekte van de dochter van The Edge is de vraag, misschien zijn de boys zelf nog op zoek naar hun grote vorm. Al waren ze in Anaheim, waar ze bijna een greatest hits ten beste gaven, op de top van hun kunnen.

Alright, tot zover U2. De laatste dagen van de vakantie heb ik in West Hollywood doorgebracht, een wijk in Los Angeles. Eindelijk gewoon rondstruinen, urenlang, al doende de buurt ontdekken. Naar Tower Records. Naar Sunset Boulevard. Naar Hollywood Boulevard, waar junkies en randdebielen zich verzamelen. En terug naar het rustige Fairfax, om een filmpje te pakken.
Vreemde stad, LA. Voor toeristen zonder auto nauwelijks te bereizen, vanwege de enorme afstanden. Met een auto sta je overigens vooral in de file. Daardoor heb ik alleen West Hollywood en Downtown gezien. En het vreemde is dat Los Angeles soms hartstikke leuk en levendig is, maar 1 keer een foute zijstraat en je zit middenin het ghetto. No fun at all, kan ik u melden, zeker met temperaturen van dertig graden en hoger…
Ik zou er overigens best nog eens naar terug willen. Maar dan vooral voor de natuur rond de stad, waar ik te weinig van gezien heb. En San Francisco schijnt geweldig te zijn. Maar eerst maar eens de jetlag uit mijn lijf krijgen!
O ja, voor ik het vergeet: Sigur Ros concerteert in juli in Paradiso. Erg goede, bizarre IJslandse band. Rennen dus naar dat ticketkantoor.