Type and press Enter.

Deze film moet je echt zien

Nee, het gaat niet over The Motorcycle Diaries. Die heb ik gisteren gezien. Nou was het niet echt vervelend om naar Gael Garcia Bernal te kijken, maar dit relaas over de reis van Ernesto Che Guevarra door Zuid-Amerika, toen de latere revolutionair nog student was, bleek iets te voorspelbaar. Qua scenario en qua humor. Niet slecht gemaakt, prachtige beelden van Peru, Chili en Argentinie. Maar meer dan een dikke voldoende zat er niet in.
Bij Les Invasions Barbares is dat wel anders. Ik zal geen recensie maken van de film, omdat hij van 2002 dateert. Maar bekeek net de dvd en ben nog steeds zwaar onder de indruk. Het is het verhaal van de nukkige geschiedenisprofessor Remy, die stervende is. Hij wordt herenigd met zijn oude vrienden, vriendinnen, maitresses en zoon. Samen bespiegelen ze de rafelranden van de hedendaagse maatschappij en romantiseren ze de vroegere tijden. Indrukwekkend, goed ook voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film in 2003. Kijken dus. Beloofd?