Type and press Enter.

Greendive – Drown me

Een nieuw groot talent uit Breda? Je zou het haast denken, omdat Greendive met de single Friday in de Mega Top 100 staat. Maar schijn bedriegt, want debuutplaat Drown Me is een teleurstelling.
Dat komt vooral omdat de helft van de plaat vol staat met wat Amerikanen AOR noemen: Adult Orientated Rock. Radiovriendelijke gitaarrock die lekker weg hapt maar totaal ongevaarlijk is. Het zestal rond zanger/gitarist Bas Ossenblok, in 1996 zoals zoveel groepen begonnen als coverband, grossiert er in. Het songmateriaal is gewoon niet sterk genoeg en vooral de basdrum hakt door de nummers als George Bush met zijn troepen door Irak. Voor de duidelijkheid: da’s geen compliment.
Dat het ook anders kan laat de band horen Wanting You, dat mooi akoestisch klein gehouden is. De aangename stem van Ossenblok is dan de sterkste troef. In het titelnummer trekt de band ineens wél een spannende gitaarmuur op en No More Lies is claustrofobisch, afwijkend en alleen al doordoor een verrijking. Dat lukt Greendive nog een paar keer op Drown Me, maar niet genoeg om een voldoende te scoren.