Type and press Enter.

Fireside – Get shot

Vier albums lang konden de Zweedse rockers van Fireside internationaal maar niet doorbreken. Besluiten ze vervolgens een ontoegankelijke, a-commerciële plaat te maken als ‘fuck you’naar de muziekindustrie en jawel: ineens worden ze door de pers in vele landen terecht geprezen voor het experimentele, haast mystieke Elite. Een van de beste albums van 2000.
Verkopen deed die plaat trouwens nog steeds niet. Het zal een van de redenen zijn waarom het kwartet terugkeert naar hun oude sound. Die wonderwel blijkt te passen binnen de huidige (over)vloed aan gruizige rockbands zoals landgenoten The Hives. Fireside’s zesde plaat Get Shot staat vol energieke rock, met overstuurde gitaren en vocalen.
Het is misschien allemaal minder vernieuwend dan de voorganger, maar Fireside laat stiekem horen net iets meer in huis te hebben dan de rockende concurrentie. De composities zitten net iets beter en gelaagder in elkaar en in het enige trage nummer I’m coming home overtreffen ze achteloos het beste werk van het serene Sparklehorse. Hooguit ontbreekt het Get Shot aan echt pakkende melodietjes, maar daar hebben alle rammelende rockbands van tegenwoordig last van. Gewoon een goede plaat dus.